Projectoverzicht

Kosha Schipper werkt mee aan de volgende projecten.

Zoeken

Vul uw zoekwoord in
zoeken

Kosha Schipper, Senior Adviseur bij Nautus

personeel

“Samenwerken begint met verantwoordelijkheid.”

Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het oplossen van vraagstukken in het sociale domein van gemeenten. Het komt altijd weer neer op het samenspel tussen mensen en hun belangen. De kunst is die belangen te benutten. Er gaat namelijk verantwoordelijkheid achter schuil. En dat is de beste basis voor samenwerking en verandering.

Na mijn studie Bestuurskunde in Enschede, heb ik een aantal jaren gewerkt als adviseur en teamleider bij een middelgroot adviesbureau. In 2004 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Nautus opgericht, met als belangrijkste doel de effectiviteit van gemeenten te vergroten met advies en ondersteuning. Sindsdien heb ik veel bijzondere opdrachten mogen doen voor gemeenten, van de ontwikkeling van nieuwe beleidsconcepten, het aansturen van grote regionale projecten tot het begeleiden van keuzeprocessen rondom bezuinigingen.

Bij opdrachtgevers sta ik bekend als een adviseur die scherpte en houvast biedt. Orde schept waar chaos heerst. Vervolgens mensen uitdaagt en ruimte geeft om te zoeken naar oplossingen die passen bij de kaders van bestuur en organisatie. Bij medewerkers, bestuurders en managers weet ik snel vertrouwen te winnen omdat ik goed weet waar het over gaat en wat er speelt.

Trots ben ik op mijn vrouw Nicole en mijn jongens Joost en Tijn. Samen ondernemen we veel. We zijn gek op reizen naar Scandinavië. En tussendoor heb ik net genoeg tijd om een paar keer per week hard te lopen, zodat ik ook lekker kan eten en drinken.